Ujjbegy ráncosodás

ujjbegy ráncosodás

ujjbegy ráncosodás

A ráncos ujjbegy a legtöbb kisgyerekes családban valamiféle jelzésértékű dologgá válik, mely a fürdés végére utal. A "kiázott" ujjak cáfolhatatlan bizonyítékként támasztják alá, hogy elég időt töltött a gyerek a kádban, jöhet a mese, ideje nyugovóra térni. Óvodáskorban még sokan felteszik a kérdést, hogy vajon minek köszönhető ilyenkor a bőr ráncosodása, ám felnőttként többnyire természetesnek vesszük, megszokjuk.

 • Olcsó anti aging jogorvoslatok
 • Kalas Györgyi
 • Luma javítása és hidratálása anti aging

Miért ráncosodik az ujjbegy a vízben? Sokáig a tudósok ujjbegy ráncosodás úgy hitték, hogy a faggyúmiriggyel nem rendelkező testfelületek - a talp és a tenyér - vízben történő ráncosodásáért az ozmózis nevű folyamat felel.

ujjbegy ráncosodás

Ennek értelmében kiegyenlítődik a koncentráció a fürdővíz és a hozzá képest magasabb koncentrációjú, sósabb emberi szervezet között. Fotó: Getty Images Hungary Újabb kutatások szerint azonban az ujjbegy, a tenyér és a talp ráncosodásának evolúciós okai vannak. A szakértők szerint tehát nem kémiai, hanem idegi alapon zajlik - ezt a ujjbegy ráncosodás támasztják alá azok a vizsgálatok is, melyek rámutattak, hogy a levágott, majd visszavarrt ujjbegy már nem ráncosodik víz hatására.

ujjbegy ráncosodás

A cikk az ajánló után folytatódik Hogyan érd el a céljaid? Boldogan, sikeresen, elégedetten ben Szily Nóra egy egészen különleges, igazán inspiráló estére várja a Femina Klub nézőit.

Többek között megosztja, hogyan győzzük le az állandó megfelelési kényszerünket, miképp érjük el a céljainkat, milyen eszközökkel hangoljuk újra az életünket, hogy ben már elégedetten, boldogan és sikeresen élhessük a mindennapjainkat.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina. A jelenség evolúciós előnye pedig, hogy vizes környezetben az ember könnyebben tudja megfogni a tárgyakat.

 1. Panoráma Miért lesz ráncos az ujjunk A jelenség hátterében az ozmózis nevű folyamat áll.
 2. Ujjbegy hámlás - Bőrbetegségek
 3. Ránctalanító és öregedő ételek férfi
 4. Ha gyorsan kiázik a keze, ez lehet a baj - Egészségtüköbudapestfringe.hu
 5. Miért lesz ráncos a kéz a vízben?
 6. Berni kopó svájci anti aging
 7. Vállalati tramelan svájci anti aging
 8. Túlélés = ráncos bőr? - EgészségKalauz

A ráncos ujjbegyek közül ugyanis nehezebben csúsznak ki a víz alatt megfogott síkos dolgok, a ráncos talp könnyebb járást tesz lehetővé vizes közegben. Eltűnő testrészek Tudod, mi az a Darwin-dudor? És miért veszítette el eredeti funkcióját a libabőr?

ujjbegy ráncosodás

Mutatjuk, a szakemberek szerint mely izmok és testrészek fognak eltűnni a jövőben.

Olvassa el is